Ghid marimi bluze


Ghid marimi bluze

Circumferința bustului (cm)

A: Măsurați circumferința pieptului peste zona cea mai proeminentă a bustului în timp ce purtați un sutien care vă vine corect.

Circumferința șoldurilor (cm)

B: Circumferința șoldurilor trebuie măsurată în zona cea mai proeminentă.


MARIMILungime(cm)Latime(cm)Lungimea Manecii(cm)
S665456
M695856
L716258
XL746658
2XL786960
3XL827260

Bluză Calvarul Aiudului

120 lei139 lei

Instructiuni Spalare Calcare

Monumentul „Calvarul Aiudului” a fost înălțat in memoria celor care au murit si au trecut prin inchisoarea din Aiud care in perioada 1941-1964 a fost locul de detentie cel mai mare a elitei  romanesti , etichetata de regimul politic din acea perioada drept „banditi si dusmani ai poporului”.

Locația monumentului  aleasă a fost Râpa Robilor, locul în care trupurile neînsuflețite ale detinutilor  erau aruncate intr-o groapa comuna.Ulterior peste groapa comuna sa fosrmat un cimitir al orasului pentru  a putea acoperi urmele gropi comune.

Concepția monumentului a fost realizată de arhitectul Anghel Marcu  care si el a fost „locatar” al inchisori. A colaborat cu arhitecții Nicolae Goga și Liliana Chiaburu, monumentul fiind alcătuit din două rânduri de câte 7 cruci îngemănate care simbolizează unitatea în suferinţă pe care au avut-o cei inchisi, iar crucea ce-a mare de deasupra reprezintă “crucea neamului românesc” pe care ei au dus-o în spate.

Construcția s-a finalizat în anul 1999 iar în anul 2000, de ziua Înălțării Sfintei Cruci, IPS Bartolomeu Anania, care a trecut și el prin temnița Aiudului, a tinut o slujba iar de atunci in fiecare am se aduce un omagiu celor care sau jerfit pentru idealurile si credinta acestei tari.

Se considera ca in Aiud sa nascut misticismul , mucenicia si a inflorit cultura intelectuala precum profesorul George Manu cunoscut si sub numele de „rectorul ” Aiudului.

Detinuti reusisera sa formeze un sistem prin care se invatau reciproc lecti de matematica fizica chimie filozofie si religie.

Credinta si cultura ia facut pe multi din supravetuitori sa reziste.

PENTRU MARIMI XS, XXL SI XXXL  VA RUGAM SA MENTIONATI IN DETALI SAU LA CONFIRMAREA TELEFONICA A COMENZI

ATENTIE MARIMI UNINOMILALE  XS-2,3XL( NU SE POT SCHIMBA )

Livrare GRATUITĂ la comenzi de minim 500 Ron.

Ghid marimi

Product Description

Monumentul „Calvarul Aiudului

În anul 1992, deţinuţii care au supravieţuit închisori politice din Aiud, au luat decizia de a ridică un monument, pe zona denumităRâpă Robilor”, simbol al biruinţei lui Hristos, prin cei aleşi ai Săi. Locul fiind groapăcomună unde erau îngropaţi cei decedaţi în închisoare.

Monumentul din Aiud a fost terminat în anul 1999 şi proectat de arh. Anghel Marcu şi colaboratorii săi arh. Nicolae Goga şi arh. Liliana Chiaburu .
Pentru acest proiect arh. Anghel Marcu a fost premiat de către Uniunea Arhitecţilor din România.

Penitenciarul din Aiud a fost în perioada comunistă unul dintre „elementele” cele mai dure ale sistemului represiv din România. Şi-a păstrat caracterul de spaţiu de pedepsire, reeducare şi izolare, de-a lungul întregii epoci comuniste.În anul 1947, conducerea politică a ţării a luat decizia de a transformă închisoarea din Aiud într-un mare centru de maximă siguranţă pentru deţinuţi politici din care făceau parte foştii demnitari, reprezentanţii de marca ai elitelor politice, sociale, culturale, economice şi simpatizanţi ai mişcări Legionare.Aproape 800 de morţi în 40 de ani   “Din septembrie 1948, în urmă aplicării ordinului nr. 17249 , condamnările politice urmau a fi executate la Aiud, Gherla, Piteşti şi Târgşor.

Instrucţiuni de întreţinere şi spălare
Tricourile imprimate au o rezistenţă bună în timp dacă sunt spălate corespunzător.
Spălarea se face manual, sau la maşină de spălat pe programul cu rotaţii cât mai mici, pentru a evita frecarea excesivă a stratului textil imprimat produsele trebuie întoarse pe dos înainte de spălare.
Temperatura apei trebuie fie max. 40 de grade.
Se recomandă folosirea unei cantităţi cât mai mici de detergent. Folosirea înălbitorilor este strict interzisă
Se recomandă uscarea tricourilor pe dos (această regulă e general valabilă pentru orice articol de îmbrăcăminte colorat, razele soarelui tind decoloreze materialul).
Călcarea se face pe dos.