Ghid marimi hanorace


Ghid marimi hanorace

Circumferința bustului (cm)

A: Măsurați circumferința pieptului peste zona cea mai proeminentă a bustului în timp ce purtați un sutien care vă vine corect.

Circumferința șoldurilor (cm)

B: Circumferința șoldurilor trebuie măsurată în zona cea mai proeminentă.


MARIMILungime(cm)Latime(cm)Lungimea manecii(cm)
S665184
M695686
L716189
XL746691
2XL767194
Hanorac cu Elisabeta Rizea - culoare alba
Hanorac Elisabeta Rizea
145 lei159 lei Vezi opțiunile

Hanorac Elisabeta Rizea

145 lei159 lei

PRODUS CU PREȚ VARIABIL ÎN FUNCȚIE DE CULOAREA HANORACULUI.

PENTRU MARIMI XS, XXL SI XXXL  VA RUGAM SA MENTIONATI IN DETALI SAU LA CONFIRMAREA TELEFONICA A COMENZI

ATENTIE MARIMI UNINOMILALE  XS-2,3XL( NU SE POT SCHIMBA )

Golește

Livrare GRATUITĂ la comenzi de minim 500 Ron.

Ghid marimi

Product Description

Elisabeta Rizea – Eroină a luptei anticomuniste din România

Elisabeta Rizea (n. 28 iunie 1912, Domnești, județul Argeș – d. 4 octombrie 2003) a fost o eroină a luptei anticomuniste din România, nepoată[1] a liderului țărănist Gheorghe Șuța, ucis de comuniști în 1948. Împreună cu soțul ei a sprijinit activ grupul de rezistență anticomunistă Arsenescu-Arnăuțoiu. A fost arestată și torturată de autoritățile comuniste în 1952 și 1961. A executat 12 ani de închisoare. Povestea ei a devenit cunoscută publicului în urma unui interviu din 1992, inclus în documentarul Memorialul Durerii, de Lucia Hossu-Longin.

Comuniștii au venit la putere în 1945. Ca răspuns, Rizea s-a alăturat rezistentei și i-a aprovizionat timp de 4 ani pe luptătorii din munți cu mâncare și bani. Opoziția ei fata de exproprierea comunista și faptul ca soțul ei, Gheorghe, s-a alăturat luptătorilor rezistentei din munți au dus la torturi și ani buni de închisoare.

A fost numită “dușman al poporului”, iar gospodăria etichetată drept “casa de bandiți”, apelative ce constituiau cele mai grave acuzații într-un stat comunist. A fost în cele din urmă prinsă de miliție, condamnata la 7 ani de închisoare. În faimoasa închisoare de la Pitești, Elisabeta Rizea a fost pusa în lanțuri și închisă în celulă de maxima securitate.

Eliberată în primăvara anului 1958, Elisabeta continuă să ia legătura cu ofițerii din Rezistenta prin intermediul unei „casuțe postale” din scorbura unui copac din Valea Morii. Când conducătorul rezistenței anti-comuniste, Gheorghe Arsenescu a fost arestat în 1961, Elisabeta Rizea este arestata din nou și  sentința îi este prelungită cu încă 25 de ani.A fost transferată la închisoarea Mislea, închisoarea centrală a femeilor deținut politic, unde a stat închisă alături de doamna Ion Mihalache si de zeci de femei legionare.

“După ce mi-au tras masa de sub picioare, au început sa ma bată cu un bat pana la sânge. Mi-au rupt câteva coaste și am leșinat. Îmi făceam cruce cu limba în cerul gurii și mă rugam la Dumnezeu să mă ajute să nu spun nimic”.

Instrucţiuni de întreţinere şi spălare
Tricourile imprimate au o rezistenţă bună în timp dacă sunt spălate corespunzător.
Spălarea se face manual, sau la maşină de spălat pe programul cu rotaţii cât mai mici, pentru a evita frecarea excesivă a stratului textil imprimat produsele trebuie întoarse pe dos înainte de spălare.
Temperatura apei trebuie fie max. 40 de grade.
Se recomandă folosirea unei cantităţi cât mai mici de detergent. Folosirea înălbitorilor este strict interzisă
Se recomandă uscarea tricourilor pe dos (această regulă e general valabilă pentru orice articol de îmbrăcăminte colorat, razele soarelui tind decoloreze materialul).
Călcarea se face pe dos.