Ghid marimi tricouri dama


Ghid marimi tricouri dama

Circumferința bustului (cm)

A: Măsurați circumferința pieptului peste zona cea mai proeminentă a bustului în timp ce purtați un sutien care vă vine corect.

Circumferința taliei (cm)

B: Măsurați circumferința taliei în zona cea mai subțire.

Circumferința șoldurilor (cm)

C: Circumferința șoldurilor trebuie măsurată în zona cea mai proeminentă.


MARIMIBustTalieSolduri
XS74 - 8158 - 6585 - 91
S82 - 8966 - 7392 - 98
M90 - 9774 - 8199 - 104
L98 - 10786 - 90102 - 112
XL108 - 11891 - 102113 - 121
2XL120 - 131103 - 114122 - 132

Tricou damă Mihai Viteazul

98 lei

PENTRU MARIMI XS, XXL SI XXXL  VA RUGAM SA MENTIONATI IN DETALI SAU LA CONFIRMAREA TELEFONICA A COMENZI

ATENTIE MARIMI UNINOMILALE  XS-2,3XL( NU SE POT SCHIMBA )

Livrare GRATUITĂ la comenzi de minim 500 Ron.

Ghid marimi

Product Description

Mihai Viteazu: domn al Țării Românești între 1593-1601
Data nașterii: 1558
Data adormire: 9 august 1601,Turda
Locul înmormântării: Mănăstirea Dealu
         “ Când el e din poporul mieu…când el a încurajat pentru totdeauna cu strălucire numele nostru şi l-a buciumat în lumea largăcând printr-insul s-a săvârşit…uimitoarea minune a strângerii noastre laolaltă sub acelaşi steag de biruinţă…cum putea nu închin prinosul smeritei mele iubiri Străbunului!” Nicolae Iorga.
Marele domn Mihai Viteazul care, la 6 iulie 1600, strângând Ardealul, Moldova şi Ţară Românească într-un singur hotar, a realizat primul model românesc de unitate naţională.

 

Mihai Viteazul a fost ban de Mehedinţi, stolnic domnesc şi ban al Craiovei, apoi domnitor al Ţării Româneşti şi, pentru o scurtă perioada în 1600, conducător
al primului stat român întregit, al celor trei ţări care formează România de astăzi:  Ţară Românească, Transilvania şi Moldova.

Întărinduşi oştirea, Mihai Viteazul a eliberat Târgovişte şi, la Giurgiu, a obţinut o a două mare victorie (octombrie 1595).După noi victorii obţinute la Nicopole, Vidin, Cladova, Mihai a încheiat în 1598 pace cu turcii.
La 28 octombrie 1599, la Selimbar, în preajma Sibiului, Mihai Viteazul a ifrant pe noul principe al Transilvaniei, aliat turcilor, cardinalul Andrei Bathory.
În tabăra de noapte de la Câmpia Turzii, la 9/19 august 1601, în momentul când gărzile nu se aflau în apropierea lui, viteazul voievod valah a fost asasinat. „Mihai a fost ucis conform poruncii primite de la împăratul Rudolf al ÎIlea, iar eu am executat-o“, scria în 1601 Basta György, autorul crimei, într-o scrisoare trimisă arhiducelui Mathias, viitorul împărat habsburg.
Ieremia Movilă, într-o scrisoare din 28 august 1601 relatează: “La sosirea armatei imperiale la cortul lui Mihai, s-a ajuns chiar la o lupta înverşunată între cele două tabere”. Marea greşeală a voievodului a fost convingerea sinceră , schimbânduşi suzeranul mahomedan (sultanul), cu unul creştin (împăratul) va putea realiza toate aceste deziderate. S-a înşelat. Creştinii nu erau aceia pentru care el şi-a pus viaţă şi ţară în primejdie. Cererile şi rapoartele lui către împărat şi către alţi prinţi creştini nu l-au ajutat, dimpotrivă, le-a inspirat teamă. Astfel încât, în toamna anului 1600, Mihai Viteazu s-a văzut înconjurat de duşmani. Iar deviza nobilimii maghiare (care a reuşit -l atragă de partea ei şi pe Basta) era „Omnis contra Mihaelis” (Toţi împotriva lui Mihai). Practic, Mihai Viteazu a fost, aşa cum bine observă istoricul militar Mircea Dogaru, SINGUR ÎMPOTRIVA EUROPEI.

 

 

 

Instrucţiuni de întreţinere şi spălare
Tricourile imprimate au o rezistenţă bună în timp dacă sunt spălate corespunzător.
Spălarea se face manual, sau la maşină de spălat pe programul cu rotaţii cât mai mici, pentru a evita frecarea excesivă a stratului textil imprimat produsele trebuie întoarse pe dos înainte de spălare.
Temperatura apei trebuie fie max. 40 de grade.
Se recomandă folosirea unei cantităţi cât mai mici de detergent. Folosirea înălbitorilor este strict interzisă
Se recomandă uscarea tricourilor pe dos (această regulă e general valabilă pentru orice articol de îmbrăcăminte colorat, razele soarelui tind decoloreze materialul).
Călcarea se face pe dos.